Takläggare i Kungälv

Att inge dig som husägare en trygghet redan innan du anlitar oss är ett av våra viktigaste jobb – det är ju trots allt inget litet ingrepp att lägga om ett tak. Dessutom är det ju trots allt din familj det handlar om.

Takläggningar kräver generellt sett en stor budget vilket ställer krav på att allting blir rätt.

Redan innan arbetet sätter igång är vi måna om att du ska få all insyn du behöver och lite till i hur arbete och planering kommer se ut. Detta då vi vill att du känner tillit för oss som takläggare och att våra hantverkare har färdigheterna som krävs för att lägga ditt tak framgångsrikt.

Att tidsplaner är viktigt att följa är inget du behöver nämna för oss – vi är väl medvetna om detta och följer alltid tidsplaner noggrant. Du kommer inte heller bli överraskad – prisförslaget vi lämnar vid offert kommer matcha det slutgiltiga priset du får av oss.

De enda hantverkarna som kommer jobba med att lägga om ditt tak är förstås professionella och arbetar oerhört effektivt. De behandlar dig som kund med respekt och ser till att servicen som blir utförd är av högsta kvalité.

När det kommer till takläggningar älskar vi att överträffa kunders förväntningar. Det kan bara uppnås på ett sätt – genom att anlägga tak av absolut högsta kvalité – som håller i Sveriges väderförhållanden som stundtals är väldigt utmanande.

Vi försöker också bli ännu bättre på att lägga tak genom vårt interna förbättringsarbete. Leverantörerna vi nyttjar har material av oerhört hög kvalité.

En garanti på upp till 30 år lämnas vid takläggning. Det första hembesöket för utvärdering av tak är förstås gratis. Vi hjälper dig med ROT-avdraget ifall du tänkt nyttja det för att lägga nytt tak.

Söker du en seriös takläggare i Kungälv?

Vi har mängder av olika takarbeten under vårt bälte. Vi har utfört allt från service och underhåll till mer omfattande takrenovering och takläggning. Vi utgår från Västra Götaland har genom åren genomfört ett antal takarbeten i Kungälv.

Våra hantverkare är riktigt duktiga – och experter på alla olika typer av material som används på ett tak, från takpannor och sedumtak till plåttak, sedumtak eller papptak. Kortfattat kan du lita på att vi kan vår grej vad gäller takläggning och att vi alltid arbetar med dig i fokus.

Det är av största vikt att du känner dig trygg i valet av oss som takläggare i Kungälv. Väljer du oss för att anlägga ditt tak kan du förvänta dig att hållas uppdaterad med jämna mellanrum. Frågor är alltid möjliga att ställa under arbetets gång förstås – vi tillhandahåller dessutom bilder på framstegen som görs och hur arbetet fortlöper. Dessa rapporter uppskattas vanligtvis av kunder.

En öppen dialog är något vi strävar efter med dig som kund. Vi är alltid taggade på att dela med oss av vår kunskap och våra rekommendationer kring din takläggning.

Din takläggare i Kungälv

Vår inställning till de takarbeten vi utför är att de alltid ska utföras med högsta möjliga noggrannhet. Då inget jobb liknar det andra stöter vi förstås på en del utmaningar i arbetet – som tur är vi villiga att utvecklas varför vi ser varje projekt som en chans att utvecklas, lära oss nya saker och bli allt mer skickliga på vårt hantverk.

Vi gör allt i vår makt för att ditt tak ska bli färdigt i tid och att du blir mer än nöjd med resultatet efter att planen för takarbetet är gjord. Vi vill genuint att du bara ska kunna luta dig tillbaka som kund och lita på att taket på ditt hus kommer se utmärkt ut och vara robust nog att skydda familjen från alla olika typer av väder under mängder av år.

Vi har en hög yrkesstolthet i egenskap av takläggare i Kungälv och vill från botten av vårt hjärta erbjuda tak till bra priser med utmärkta garantier.

Vi är specialister på takläggning

Vi har lagt så många tak så det finns inte. Med utgångspunkt i Kungälv och Västra Götaland har vi en samlad erfarenhet som kan vara till stor hjälp inför din nästa takläggning.

Tack vare det varierande vädret i Kungälv – med mycket regn – har vi fått chansen att anlägga, byta och varit med i planeringen av hundratals nya tak varför våra idéer och rekommendationer kan vara till stor hjälp när du ska välja takmaterial för ditt hus.

Alla tak kan inte använda sig av alla olika taktyper. Vissa byggnader är helt enkelt inte konstruerade för det. Detta beror inte bara på utseendet – vissa tak klarar helt enkelt inte av det. Vi är därför oerhört noggranna med att granska era ritningar för att de alternativ vi presenterar lämpar sig bra för ert hus.

Vi har pappläggare och plåtslagare som är proffs och är noggranna med att alla håller tiderna för att din takläggning inte ska vara med om några förseningar eller onödiga bekymmer. Vi gör vår yttersta för att säkerställa att processen blir så smidig som möjligt. Vi vill verkligen att taket ser ut som du önskar och priset stämmer överens med offerten vi lämnat.

Vilket tak är bäst för ditt hus?

Det är inte lätt för en genomsnittlig villaägare att veta vilken typ av tak som är bäst lämpad för ens hus. Det finns för- och nackdelar med olika material, de har varierande priser och kan få ditt hus att se helt annorlunda ut. Undersök de olika typerna av tak och ställ rätt frågor innan du bestämmer dig – många gånger är nämligen valet helt upp till dig som kund. Som med i princip alla byggprojekt är takbyten en stor process där mängder av faktorer spelar roll.

För att en takomläggning eller takläggning ska bli lyckad kräver det ordentlig planering. Vill du dessutom ha ett tak som håller så länge som det är utformat för är vår bästa rekommendation att du anlitar takläggare i Kungälv som verkligen kan sitt yrke på fem fingrar. Erfarna takläggare vet vilka utmaningar man kan stöta på och vad man bör akta sig för så att du som kund blir nöjd och resultatet så bra som möjligt.

Vi har som mål att bli den bästa takläggaren i Kungälv. Vi är oerhört flexibla, mångsidiga och har mängder av privatpersoner och företag på vår kundlista.

Vi anser oss genuint ha den samlade erfarenheten som krävs för att lägga alla olika typer av tak och vilka för- och nackdelar de olika typerna av tak har. Alla material är ju som bekant inte skapade med precis samma egenskaper – varför priserna varierar kraftigt.

Takformen och lutningen är också något vi tar oss en titt på vid ett eventuellt takarbete hos dig. För att framgångsrikt kunna avgöra vilket material som lämpar sig bäst vid ett takbyte spelar takets form en väldigt stor roll.

Beroende på när fastigheten är byggd finns det en typ av tak som passar bäst – formen på taket talar om när huset är byggt trots allt.

Takets lutning är också en avgörande detalj vid val av material som är bäst lämpade för takarbeten.

Takpannor

Takpannor är väldigt populärt. Det är kritiskt att underarbetet är gjort när man jobbar med takpannor – men framför allt – att pannorna läggs korrekt utan några misstag. Du kan numera hitta takpannor i alla olika färger, strukturer och egenskaper – vilket givetvis gör att det slutgiltiga priset och utseendet du kan förvänta dig som kund varierar oerhört.

  • Tegel är ett material som är poröst. Rätt underarbete är kritiskt och takpapp för att det ska skydda undertaket som tänkt och förhindra fukt från att tränga in. Notera att tegelpannor inte bara är dyrare än betongpannor – de kräver även mer underhåll med jämna mellanrum för att mossa inte ska få fäste.
  • Betong är ett material som anses vara något mer modernt än tegelpannor – tyvärr är det också betydligt tyngre varför konstruktionen på huset är kritisk för att över huvudtaget klara av att bära materialet. Däremot är pannor av betong mycket billigare och finns i ett större urval än pannor av tegel.

Plåttak

Är du på jakt efter ett underhållsfritt tak kan plåttak vara rätt alternativ. Mossa har svårare att få fäste på ett plåttak tack vare materialet. Ett tak av plåt är det mest prisvärda alternativet dessutom. För att kunna stå emot starka vindar är det kritiskt att taken fästs riktigt. Du har numera alternativet att välja takpanneplåt istället för bandtäckning vilket i stort sett ger ditt hus ett snarlikt utseende som ett tak med tegelpannor hade gett.

Papptak

Det finns många fördelar med papptak dock. Först och främst väger det inte så mycket, varför hus med enklare konstruktioner är bättre lämpade för det. Det är kritiskt att ett papptak inte utsätts för extra tyngd på taket.

Det är lätt att lägga ett papptak – transportera det är inte särskilts svårt – materialet är dessutom billigt att köpa (relativt sett) när ett takbyte väl ska göras.

Du är inte ensam ifall du är osäker på vilket material som passar bäst för ditt tak. Tveka inte på att kontakta oss – vi svarar gärna på alla frågor du kan tänkas ha och lite till.

Vi bokar gärna in ett kostnadsfritt hembesök för kunna komma ut och svara på eventuella frågor du kan tänkas ha, utvärdera ditt tak och lämna prisförslag samtidigt.

Det kanske är så att du inte är i behov av ett takbyte utan endast behöver en renovering att ditt befintliga tak?

Du hittar vårt telefonnummer på webbplatsen – ring oss gärna. Vi föredrar dock ifall man kontaktar oss via vårt kontaktformulär och inkluderar bilder.

Dags att renovera eller byta tak i Kungälv?

Det kommer nog inte som en överraskning att ditt tak är en betydande del av ditt hus – något vårt tjänsteutbud tydligt reflekterar. Du får enkelt hjälp med tjänster som takavvattning till takbyten utan några bekymmer av oss – självklart kan våra experter på takläggning även hjälpa dig utvärdera ditt befintliga tak för eventuella läckor.

Takläggning är något vi verkligen är experter på – oavsett om du är en privatperson, ett företag, en bostadsrättsförening eller en fastighetsägare är vi övertygade om att vi kan hjälpa dig.

Vi är en professionell och prisvärd takfirma i Göteborg som utför både anläggning av nya tak samt takrenovering i Kungälv med omnejd.