Takläggare i Lerum

Vi är en takentreprenör som gjort det här i ett antal år varför vi är väl medvetna om hur viktigt det är för dig som kund att känna dig trygg och få en bra känsla i magen när du tänkt anlita en takläggare.

Det är onekligen ett stort projekt att anlägga eller byta ett tak, planeringen som behövs är enorm och budgeten likaså. Hade du redan innan arbetet sätter igång kunnat få insyn i hur arbete och planering kan tänkas se ut är det förstår till stor fördel. Det gör att du får förtroendet och tilliten som behövs för hantverkarna som senare ska finnas där vid en takläggning. Du kan därmed enkelt följa planeringen och se till att allt går som du vill.

Att tidsplaner är viktiga att hålla är ingen överraskning för oss. Vi vet vikten av att tidsplaner hålls, i synnerhet vid takläggningar, att priserna vi lämnar vid offert matchar det slutgiltiga priset och att personalen som får i uppgift att utföra takläggningen eller takbytet är både duktiga, professionella och har ett kundbemötande utöver det vanliga.

Vårt primära mål är att överträffa dina förväntningar vad gäller takläggningar. Vi kan endast göra detta genom att leverera tak av högsta kvalité på rullande band. Alla tak vi lägger är robusta nog att enkelt klara av Sveriges stundtals utmanande väderförhållanden.

Leverantörerna som jobbar med oss är vi alltid i kommunikation med – med målet att materialet håller högsta kvalité och försöka förbättra vårt arbetssätt för varje tak vi lägger.

Vi gör gratis hembesök och lämnar kostnadsfria offerter. Vi kan lämna upp till 30 års garanti när vi anlägger ditt tak.

Självklart kan du nyttja avdraget för ROT när du anlitar oss – vi hjälper dig med den biten vid behov. Vi vill verkligen att du blir nöjd med ditt nya tak i många, många år framöver.

Söker du en seriös takläggare i Lerum?

Vi har mängder av olika takarbeten under vårt bälte. Vi har utfört allt från service och underhåll till mer omfattande takrenovering och takläggning. Vi utgår från Västra Götaland har genom åren genomfört ett antal takarbeten i Lerum.

Våra hantverkare är riktigt duktiga – och experter på alla olika typer av material som används på ett tak, från takpannor och sedumtak till plåttak, sedumtak eller papptak. Kortfattat kan du lita på att vi kan vår grej vad gäller takläggning och att vi alltid arbetar med dig i fokus.

Det är av största vikt att du känner dig trygg i valet av oss som takläggare. Väljer du oss för att anlägga ditt tak kan du förvänta dig att hållas uppdaterad med jämna mellanrum. Frågor är alltid möjliga att ställa under arbetets gång förstås – vi tillhandahåller dessutom bilder på framstegen som görs och hur arbetet fortlöper. Dessa rapporter uppskattas vanligtvis av kunder.

En öppen dialog är något vi strävar efter med dig som kund. Vi är alltid taggade på att dela med oss av vår kunskap och våra rekommendationer kring din takläggning.

Din takläggare i Lerum

Alla tak vi lägger – oavsett storleken på takarbetet – utförs med en noggrannhet utan dess likhet. Alla arbeten varierar kraftigt varför vi stött på en del utmaningar genom åren – något som gett oss mycket erfarenhet då vi ser varje takarbete som en chans att utvecklas ytterligare.

Att dig tak bli färdig i tid är förstås högsta prio, men vi vill även att du är nöjd med planeringen för takarbetet och slutresultatet förstås.

I stort sett ska du kunna luta dig tillbaka som kund och helt enkelt lita på att takläggningen som utförs görs så professionellt.

När vi är klara kommer taket på ditt hus kunna skydda dig och din familj mot regn och rusk i mängder av år framöver.

Yrkesstoltheten är hög bland våra takläggare – varför vi gör vårt absolut yttersta att erbjuda dig tak i Lerum med bra garantier.

Vi är specialister på takläggning

Vi har lagt så många tak så det finns inte. Med utgångspunkt i Lerum och Västra Götaland har vi en samlad erfarenhet som kan vara till stor hjälp inför din nästa takläggning.

Tack vare det varierande vädret i Lerum – med mycket regn – har vi fått chansen att anlägga, byta och varit med i planeringen av hundratals nya tak varför våra idéer och rekommendationer kan vara till stor hjälp när du ska välja takmaterial för ditt hus.

Alla tak kan inte använda sig av alla olika taktyper. Vissa byggnader är helt enkelt inte konstruerade för det. Detta beror inte bara på utseendet – vissa tak klarar helt enkelt inte av det. Vi är därför oerhört noggranna med att granska era ritningar för att de alternativ vi presenterar lämpar sig bra för ert hus.

Vi har pappläggare och plåtslagare som är proffs och är noggranna med att alla håller tiderna för att din takläggning inte ska vara med om några förseningar eller onödiga bekymmer. Vi gör vår yttersta för att säkerställa att processen blir så smidig som möjligt. Vi vill verkligen att taket ser ut som du önskar och priset stämmer överens med offerten vi lämnat.

Vilket tak är bäst för ditt hus?

Det är inte lätt för en genomsnittlig villaägare att veta vilken typ av tak som är bäst lämpad för ens hus. Det finns för- och nackdelar med olika material, de har varierande priser och kan få ditt hus att se helt annorlunda ut. Undersök de olika typerna av tak och ställ rätt frågor innan du bestämmer dig – många gånger är nämligen valet helt upp till dig som kund. Som med i princip alla byggprojekt är takbyten en stor process där mängder av faktorer spelar roll.

För att en takomläggning eller takläggning ska bli lyckad kräver det ordentlig planering. Vill du dessutom ha ett tak som håller så länge som det är utformat för är vår bästa rekommendation att du anlitar takläggare i Lerum som verkligen kan sitt yrke på fem fingrar. Erfarna takläggare vet vilka utmaningar man kan stöta på och vad man bör akta sig för så att du som kund blir nöjd och resultatet så bra som möjligt.

Vi har som mål att bli den bästa takläggaren i Lerum. Vi är oerhört flexibla, mångsidiga och har mängder av privatpersoner och företag på vår kundlista.

Vi anser oss genuint ha den samlade erfarenheten som krävs för att lägga alla olika typer av tak och vilka för- och nackdelar de olika typerna av tak har. Alla material är ju som bekant inte skapade med precis samma egenskaper – varför priserna varierar kraftigt.

Takformen och lutningen är också något vi tar oss en titt på vid ett eventuellt takarbete hos dig. För att framgångsrikt kunna avgöra vilket material som lämpar sig bäst vid ett takbyte spelar takets form en väldigt stor roll.

Beroende på när fastigheten är byggd finns det en typ av tak som passar bäst – formen på taket talar om när huset är byggt trots allt.

Takets lutning är också en avgörande detalj vid val av material som är bäst lämpade för takarbeten.

Takpannor

Takpannor är väldigt populärt. Det är kritiskt att underarbetet är gjort när man jobbar med takpannor – men framför allt – att pannorna läggs korrekt utan några misstag. Du kan numera hitta takpannor i alla olika färger, strukturer och egenskaper – vilket givetvis gör att det slutgiltiga priset och utseendet du kan förvänta dig som kund varierar oerhört.

  • Tegel är ett material som är poröst. Rätt underarbete är kritiskt och takpapp för att det ska skydda undertaket som tänkt och förhindra fukt från att tränga in. Notera att tegelpannor inte bara är dyrare än betongpannor – de kräver även mer underhåll med jämna mellanrum för att mossa inte ska få fäste.
  • Betong är ett material som anses vara något mer modernt än tegelpannor – tyvärr är det också betydligt tyngre varför konstruktionen på huset är kritisk för att över huvudtaget klara av att bära materialet. Däremot är pannor av betong mycket billigare och finns i ett större urval än pannor av tegel.

Plåttak

Är du på jakt efter ett underhållsfritt tak kan plåttak vara rätt alternativ. Mossa har svårare att få fäste på ett plåttak tack vare materialet. Ett tak av plåt är det mest prisvärda alternativet dessutom. För att kunna stå emot starka vindar är det kritiskt att taken fästs riktigt. Du har numera alternativet att välja takpanneplåt istället för bandtäckning vilket i stort sett ger ditt hus ett snarlikt utseende som ett tak med tegelpannor hade gett.

Papptak

Det finns många fördelar med papptak dock. Först och främst väger det inte så mycket, varför hus med enklare konstruktioner är bättre lämpade för det. Det är kritiskt att ett papptak inte utsätts för extra tyngd på taket.

Det är lätt att lägga ett papptak – transportera det är inte särskilts svårt – materialet är dessutom billigt att köpa (relativt sett) när ett takbyte väl ska göras.

Du är inte ensam ifall du är osäker på vilket material som passar bäst för ditt tak. Tveka inte på att kontakta oss – vi svarar gärna på alla frågor du kan tänkas ha och lite till.

Vi bokar gärna in ett kostnadsfritt hembesök för kunna komma ut och svara på eventuella frågor du kan tänkas ha, utvärdera ditt tak och lämna prisförslag samtidigt.

Det kanske är så att du inte är i behov av ett takbyte utan endast behöver en renovering att ditt befintliga tak?

Du hittar vårt telefonnummer på webbplatsen – ring oss gärna. Vi föredrar dock ifall man kontaktar oss via vårt kontaktformulär och inkluderar bilder.

Dags att renovera eller byta tak i Lerum?

Taket är i stort sett den viktigaste delen av ditt hus. Vårt tjänsteutbud reflekterar detta – vi hjälper till med allt från takavvattning till takbyten – dessutom är vi förstår skickliga på att utvärdera det nuvarande skicket på ditt befintliga tak.

Vi kan takläggning på våra fem fingrar och lägger alla olika typer av tak – oavsett om du är en privatperson, ett företag, en bostadsrättsförening (BRF) eller fastighetsägare.

Vi är en seriös takfirma i Göteborg som utför både renovering och anläggning av nya tak i Lerum med omnejd.

Vi gör alltid vårt yttersta för att du som kund ska bli nöjd. För att det inte ska råda några tveksamheter erbjuder vi ofta 30 års garanti på tak vi anlägger. Du gör avdrag för ROT ifall du vill och som sagt – våra hembesök är gratis. Efter att vi besökt dig på plats och utvärderat ditt tak får du en offert skickad du kan gå igenom när du väl får tid.

Har du några andra frågor kommer du enklast i kontakt med oss via telefon eller mail på webbplatsen.